Myynti- ja markkinointiosaaminen 

Maksuttomia markkinointineuvoja löydät verkosta esim. MKollektiivin ja Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA:n videosarjasta sekä Riina Kruutin Asiantuntijan brändi- ja sisältöstrategia -oppaan muodossa.

 

Talousosaaminen 

Suomen Yrittäjien ja Suomi.fi -palvelun sivuilla on kattavasti tietoa, kun tarvitset päivitystä taloustaidoissasi. Taloussuunnittelun ja kirjanpidon tietopankit löytyvät Suomi.fi:stä. Verotustiedon ja yrityksen arvonmääritystiedon osalta kannattaa perehtyä Suomen Yrittäjien aineistoihin.

 

Digiosaaminen ja tietoturva 

Tutustu Yrittäjän digioppaaseen, jonka löydät Suomen Yrittäjien sivuilta.

Myös Ylen sivuilla on kattava sisältö nimeltään Digitreenit, joissa voit kartuttaa digitaitojasi.

 

Liiketoiminnan kehittäminen  

Erilaiset verkostot paitsi tukevat sinua arjessa, voivat olla oiva paikka, kun etsit apua ja tukea liiketoiminnan kehittämiseen. Verkostot pienyrittäjän tukena -opas avaa aihetta enemmän!

Ole matalalla kynnyksellä yhteydessä lähimpään Uusyrityskeskukseen ja TE-toimistojen koordinoimaan palveluverkostoon.

 

Ihmisten johtaminen

Jos yrityksessäsi on työntekijöitä tai harkitset niiden palkkaamista, niin tutustu työnantajana toimimisen velvollisuuksiin.

Jotta työporukkasi puhaltaa yhteen hiileen ja yrityksesi säilyy uudistumiskykyisenä, kokeile Onnistutaan yhdessä! -työkirjan vinkkejä ja harjoituksia.

 

Oman työn johtaminen

Yrittäjänaisen kasvukirjassa on työkaluja oman työn johtamiseen niin ajanhallinnan kuin tavoitteiden asettamisen näkökulmista. Sopii erinomaisesti myös miehille!

Älä kuitenkaan jää yksin yrityksesi kanssa. Itsensä johtaminen vaatii vahvoja tukea ja turvaverkkoja taakseen. Ole yhteydessä esim.  Mieli – Suomen Mielenterveys ry:n Yrittäjäkiltaan. Yrityskummit tarjoavat myös sparrausta ja mentorointia.

 


Siirry yrittäjän osaamiskartoitukseen

Siirry kehityskeskusteluun