Kolme oppia Yrittäjän kehityskeskustelun testaustilaisuudesta

15.06.2021

Olemme tuottaneet ”Yrittäjän kehityskeskustelua” jo noin vuoden päivät ja keränneet siitä palautetta ja kehitysehdotuksia omissa yrittäjäryhmissämme ja työpajoissamme. Nyt oli aika hakea palautetta myös Entrefox-hankkeen ulkopuolelta.

Tavoitteena on tuottaa maksuton työkalu, jonka avulla yrittäjä pystyy arvioimaan yrittäjyyteen liittyvää osaamistaan, ajankäyttöään ja terveyskuntoaan sekä kehittämään niitä. Työkalu on tällä hetkellä verkkosivusto, joka rakentuu kehityskeskustelun ajatuksen ympärille ja pitää sisällään yrittäjän ajanhallintaa, osaamista ja terveyskuntoa käsitteleviä itsearviointitehtäviä ja vinkkejä.

Järjestimme 22. huhtikuuta 2021 ensimmäisen Yrittäjän kehityskeskustelun testaustilaisuuden. Osallistujina oli 53 yrittäjää ympäri Suomen, jotka antoivat meille palautetta ja kehitysehdotuksia kahden tunnin mittaisessa verkkotilaisuudessa. Lähes koko Entrefox-projektiryhmä oli tapaamassa osallistujia ja kirjaamassa palautteita.

Kiitos kaikki osallistujille arvokkaasta panoksestamme! Keräsimme fiksuja kehitysehdotuksia, joilla tehdä entistä vaikuttavampi kokonaisuus tukemaan kaikenikäisiä yrittäjiä.

Entä minkälainen kokemus oli testata keskeneräistä tuotetta kohderyhmän kanssa? Jännittävää, ja arvokasta. Kokemukseni voi tiivistää kolmeen kohtaan.

 

1. Keskeneräisyys on etu!

Vaikka osa sisällöstä  on hiomista vailla ja tekninen toteutus vielä vaiheessa, niin korjausliikkeet ja hiominen on parempi tehdä ennen kuin tuote on viittä vaille valmis. Nyt kuulemme yrittäjien palautteet tarpeeksi ajoissa. Tärkeää on viestiä osallistujille, että tuote on vielä keskeneräinen, jotta odotukset kohtaavat todellisuuden.

 

2. Pidä asiat yksinkertaisina

Testaajien ohjeistamisessa jokaisella sanalla on väliä. Ohjeistimme yrittäjät tutustumaan Yrittäjän kehityskeskustelun eri osa-alueisiin ja mietimme tarkkaan mitä kysyimme yrittäjiltä tilaisuudessa. Pidimme kysymykset lyhyinä. Ennen ja jälkeen tuotekeskustelun ja palautteen keräämisen on tärkeän, vapaan jutustelun aika.

 

3. Kasvata paksu nahka

Projektiryhmämme on muovannut sisältöjä ja sanavalintoja jo pitkän ajan kuluessa. Suoran ja rehellisen palautteen kuuleminen voi olla paha paikka, kun oman työn jälkeä kritisoidaan. Meillä ei huuli väpättänyt, kiitos rehellisyydestänne, yrittäjät!

Työmme Yrittäjän kehityskeskustelun parissa jatkuu vuoden loppuun saakka. Kaikki ajatukset ja yhteistyö tuotteen tiimoilta on meille enemmän kuin tervetullutta.

 

Sara Lindström, Työterveyslaitos