Digitalisaation polulla - Yrittäjän kokemuksia digipilotista

16.05.2022

EntreFoxin Digipiloteissa olemme tukeneet +55-vuotiaita yrittäjiä digiosaamisessa ja elinikäisessä oppimisessa kehittämällä yrityksen digitalisaatiota. Digipilotit ovat sisältäneet muun muassa sosiaalisen median viestinnän kehittämistä, koulutuksia eri ohjelmistojen ja alustojen käyttöön, uusien järjestelmien kartoituksia sekä verkkosivukonsultaatiota. Jokainen digipilotti on suunniteltu yrittäjän ja yrityksen tarpeiden perusteella.

Tiina Purhonen

Tiina Purhonen on yksi yrittäjistä, joka on ollut jo toistamiseen mukana digipilotissa.

Tiina on pitkän linjan yrittäjä ja hänen Kielikumppani-yrityksellään tuli viime kesänä täyteen kunnioitettavat 20 vuotta.

Haastattelimme Tiinaa ja pyysimme häntä kertomaan kokemuksistaan digipiloteista.

Tiina kertoi kuulleensa digipiloteista EntreFoxin projektipäälliköltä, Marika Säisältä, jonka kanssa hän on tehnyt ennenkin yhteistyötä. Koronapandemia vaikutti myös Kielikumppanin liiketoimintaan, mikä loi muutostarpeita ja uusia ideoita liiketoiminnan kehittämiseksi. Digipilotti kuulosti hyvältä ratkaisulta
saada asiantuntevaa apua, ja siten hän päätti lähteä mukaan.

Digipilotin tavoitteena oli uudistaa Kielikumppanin verkkosivut verkkokaupaksi ja samalla kehittää kielikoulutusten ostoprosessia digitaalisemmaksi ja erilaisten asiakasryhmien tarpeita vastaavaksi. Verkkokaupan valmistuttua Tiina on huomannut sillä olevan selvästi kysyntää, ja liiketoiminta on lähtenyt  rivakasti käyntiin. Kurssien sisällön sekä hintojen laittaminen selkeästi esille on rohkaissut asiakkaita ottamaan yhteyttä.

Olen saanut valtavasti apua ja tukea, sain muutettua Kielikumppanin vanhat sivut Suomen ainoaksi kielitaidon verkkokaupaksi, Tiina kertoo.

Opiskelijatyöhön hän kertoo olevansa erittäin tyytyväinen. Opiskelijat ovat tehneet asiantuntevaa työtä, olleet ystävällisiä sekä kuunnelleet hänen toiveitaan tarkalla korvalla. Yhteistyö on toiminut loistavasti, ja lopputuloksena on Suomen ainoa kielitaidon verkkokauppa, josta asiakkaiden on helppo hankkia juuri omiin tarpeisiin sopiva täsmäkoulutus.

Digipilotista on ollut Kielikumppanin toiminnalle selkeää liiketoiminnallista apua, ja uskon sen jatkuvan myös tulevaisuudessa. Kaiken kaikkiaan hienoa yhteistyötä, mikä on johtanut ainutlaatuisen verkkokaupan syntymiseen, Tiina summaa.

 

EntreFoxin neljään eri palveluun on osallistunut Varsinais-Suomesta ja Uudeltamaalta kaiken kaikkiaan yli 120 yritystä, joista hieman vajaa neljännes digipilotteihin. EntreFox-hanke päättyy kesäkuussa 2022, ja parhaillaan työstetään viimeisiä digipilotteja samalla kun Yrittäjän kehityspolkua viimeistellään.

Haluamme lämpimästi kiittää kaikkia digipilotteihin osallistuneita yrittäjiä!

 

Haastateltavana:

Tiina Purhonen, kielten kouluttaja, kielikumppani.fi

 

Kirjoittajat:

Marika Säisä, EntreFoxin projektipäällikkö ja lehtori

Samuli Gratscheff, opiskelijaprojektipäällikkö